Catering - Villa Szamocin

Oferta – catering

– Kanapkicatering warszawa
– Kanapki dekorowane
– Przekąski na zimno
– Przystawki na zimno 
– Sałatki
– Desery
– Napoje
– Przerwy kawowe 
– Święta wielkanocne 
– Święta bożonarodzeniowe 
– Pikniki 
– Chrzciny 
– Komunie
– Lunch
– Inne imprezy okolicznościowe

 

Przekąski zimne w galarecie

Schab po warszawsku.catering białołęka

Indyk w maladze.

Rolada drobiowa ze szpinakiem i fetą.

Galantyna z kurczaka z pistacjami.

Pasztet ze szlachetnymi grzybami w galarecie żurawinowej.

Szparagi otulone szynką parmeńską w galarecie.

Nóżki wieprzowe z cytryną.

Tymbaliki drobiowe z jajkiem i groszkiem.

Ryba faszerowana.

Karp po żydowsku.

Różyczki z łososia norweskiego w aromatycznej galarecie.

 

 

Przekąski zimne

Mięsa pieczyste i wędliny : karczek szpikowany czosnkiem, boczek staropolski , schab ze śliwką i morelą.przekąski białołęka

Befsztyk tatarski.

Melon miodowy na plasterkach szynki parmeńskiej.

Carpaccio z polędwiczki wieprzowej w sosie z białej czekolady i sera pleśniowego.

Rolada szpinakowa z serkiem smakowym i suszonymi pomidorami  oraz  pieprzem cytrynowym.

Kurczak w tempurze kokosowej.

Muszle conchiglioni nadziewane szpinakiem i fetą.

Muszle conchiglioni nadziewane grzybami.

Roladki z bakłażana faszerowane kozim serkiem z karmelizowana cebulką.

Mozzarella z pomidorem w sosie bazylikowym.

Rolowane  grillowane tortille z łososiem i warzywami z curry.

Tortilla z kurczakiem i warzywami podana na sosie sambal.

Mini Quesadilla z serem i szynką podana na sosie pomidorowo ziołowym .

Jaja faszerowane pastami smakowymi: pieczarkowa, szpinakowa , paprykowa.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem pleśniowym.

Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i  suszonymi  pomidorami.

Ryba po grecku.

Różyczki z łososia nadziewane twarożkiem koperkowym z kawiorem.

Wędzony łosoś z pierzynką Chrzanową i kawiorem .

Różyczki z wędzonego łososia z sosem winegret musztardowym z cząstkami cytryny .

Śledzie w trzech smakach: w oleju i koperku , po kaszubsku, w śmietanie z jabłkiem.

Śledź w oleju z cebulką i granatem.

 

Sałatki

Grecka z serem feta i oliwkami.przekąski zimne warszawa

Jarzynowa z groszkiem.

Sałatka królewska : paluszki krabowe, jajka, jabłka, ananas, koperek, majonez.

Sałatka z wędzonym indykiem, ananasem, brzoskwinią, kukurydzą, serem żółtym i majonezem.

Sałatka cesarska tradycyjna z pieczonym  kurczakiem i grzankami .

Mix sałat z gruszką i orzechami włoskimi oraz serem pleśniowym  w sosie śmietanowym.

Nicejska z tuńczykiem – tuńczyk, seler naciowy, ziemniaki pieczone , papryka świeża , kapusta pekińska , oliwki + sos czosnkowo  koperkowy.

Z wędzonym kurczakiem – oliwki, kasza kuskus, ogórek zielony , papryka, pomidory, natka
+ sos vinegrette z ziołami.

Mix sałat z grillowanym kurczakiem pomidorkami cherry i prażonymi pestkami słonecznika oraz jogurtem greckim.

Sałatka z grillowanym kurczakiem , warzywami , mixem sałat z sosem jogurtowo czosnkowym i grzankami.

Sałatka śledziowa: śledzie,  ziemniaki, jabłka, ogórek kwaszony,  czerwona cebula, buraczki, koperek, majonez.

Meksykańska z fasolą:  szynka, fasola czerwona, papryka, pomidor, cebula
+ sos tysiąca wysp.

 

Zupy

Rosół z domowym makaronem i marchewką.komunie warszawa

Flaczki  wołowe po warszawsku.

Flaki drobiowe.

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem .  (może być w chlebie !).

Zupa węgierska gulaszowa – wieprzowina, boczek, cebulka, pomidory, groszek.

Zupa z leśnych grzybów z łazankami i śmietaną.

Zupa kurkowa z aksamitną śmietanką i koperkiem.

Zupa orientalna  z grzybami mun i warzywami.

Zupa da hal z czerwonej soczewicy , z wiórkami  kokosowymi i pomidorami.

Zupa cebulowa na białym winie z grzankami z serem.

Minestrone- Włoska z warzywami  oraz  poduszkami mięsnymi z wieprzowiny.

Solianka – zupa warzywna z dodatkiem wołowiny, warzyw i oliwek.

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym.

Krem z czosnku z grzankami.

Krem z pomidorów z prażonymi pestkami dyni.

Krem z  brokułów z szynką.

Krem z borowików  otulony śmietaną tymiankową  i grzankami .

Krem z pomidorów z prażonymi pestkami dyni.

Barszcz czerwony z pasztecikami lub krokietami.

Barszcz ukraiński.

Chłodnik litewski.

 

Dania główne

Kotlet schabowy po polsku (panierowany).

Eskalopki  schabowe  w sosie do wyboru :  tymiankowym, grzybowym, śmietanowym, kurkowym.

Schab pieczony ze śliwką  w  sosie na czerwonym winie.

Schab faszerowany: porami, jajkiem , szynką, serem żółtym  w sosie śmietanowym.

Kieszeń schabowa ze  szpinakiem i fetą w sosie śmietanowym.

Karczek pieczony w sosie do wyboru: myśliwskim , pieczeniowym, z zielonym pieprzem ,słodko kwaśnym , śmietanowym, kurkowym , grzybowym.

Karkówka grillowana z pieczarkami  na maśle .

Karkówka panierowana z sezamem po belwedersku.

Pieczone Polędwiczki wieprzowe w sosie do wyboru: kurkowym, śmietanowym, tymiankowym, imbirowym, grzybowym, pomidorowym, pieczeniowym, pieprzowym z kolorowego pieprzu , myśliwskim.

Grillowane eskalopki  z polędwiczek wieprzowych marynowane w musztardzie i pieprzu tłuczonym .

Pieczona Szynka wieprzowa w sosie do wyboru:  : myśliwskim , pieczeniowym, zielonym pieprzem ,słodko kwaśnym , śmietanowym, kurkowym , grzybowym.

Wieprzowy szaszłyk po Warszawsku: wieprzowina , cebula, papryka, boczek.

Żeberka duszone w sosie własnym.

Antrykot z indyka – zapiekany z serem i ziołami.

Sznycel kurczaka zapiekany mozzarellą i pomidorem w sosie bazyliowym.

Pieczona pierś indyka z ananasem w sosie żurawinowym.

Roladki drobiowe  ze szpinakiem i fetą  w sosie śmietanowym.

Eskalopki drobiowe w sosie do wyboru: koperkowym, śmietanowym, ziołowym, żurawinowym, grzybowym, orientalnym.

– Cordon Blue ,filet kurczaka z szynką i serem w panierce.

Panierowana pierś kurczaka.

Pierś kurczaka grillowana.

Pierś kurczaka w panierce serowej (Pikata).

Pierś kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych.

De-Volaille Margaritte – z pomidorami suszonymi i szpinakiem.

De-Volaille z masełkiem żółtym serem i ziołami.

De-Volaille z pieczarkami i  żółtym serem.

Duszone udko kacze w sosie żurawinowym.

Roladka z piersi kurczaka faszerowana serem risotta, i suszonymi pomidorami  w sosie śmietanowo ziołowym.

Szaszłyk z indyka po czesku – papryka i ananas.

Grillowane podudzia kurczaka w sosie do wyboru :barbecie, imbirowym, orientalnym słodko kwaśnym.

Udko kurczaka pieczone po polsku.

Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą z sosem do wyboru : żurawinowym, z czarnej porzeczki.

Zrazy wołowe z boczkiem i ogórkiem oraz cebulką w sosie własnym.

Eskalopki wołowe w sosie własnym.

Beef Strogonow..

Gulasz wołowy po burgundzku.

Gulasz wołowy  po cygańsku.

Gulasz po węgiersku.

Pierogi: mięsne, ruskie, z kapustą i grzybami.

Cepeliny : z mięsem, szpinakiem i farą ,serem i ziemniakami oraz boczkiem.

 

Dania główne rybne

Ryby soute lub panierowane

Filet pstrąga w ziołach i w czosnku  pieczony lub smażony w sosie do wyboru.

Dorsz duszony z warzywami : por i marchew.

Łosoś Grillowany z kaparami i cząstkami cytryny.

Łosoś pieczony  w sosie do wyboru:

Sandacz filet pieczony w sosie do wyboru:

Mintaj smażony w panierce z sezamem.

Sola smażona  w panierce lub soute  w sosie do wyboru:

Filet z morszczuka soute w sosie do wyboru:

Sosy do ryb do wyboru : szafranowy , bazyliowy , warzywny , cytrynowy , szczawiowy , śmietanowo pieczarkowy, polski, pomarańczowy, na białym winie , oraz z bitą śmietaną i musztardą  Dijon.

 

Dodatki

Ziemniaki z wody.

Ziemniaki opiekane.

Ziemniaki półksiężyce.

Ziemniaki pieczone w skorupce.

Ziemniaki  puree.

Kasza gryczana.

Ryż.

Kasza perłowa.

Frytki.

Kluski śląskie.

Kopytka.

Kopytka opiekane.

Kapusta zasmażana.

Pieczarki po węgiersku.

Marchewka z groszkiem.

Buraczki zasmażane.

Szpinak z boczkiem.

Warzywa gotowane: brokuł, kalafior, marchewka.

Warzywa podsmażane: papryka kolorowa, fasolka, pieczarki.

Szparagi gotowane – sezonowo.

Szpinak z czosnkiem i serem pleśniowym.

Pieczona cukinia z pomidorem i serem pleśniowym.

Warzywa grillowane , bakłażan, papryka, cukinia, czerwona cebula, marchew w sosie balsamicznym.

Fasolka szparagowa z bułką na maśle.

Surówki

Z marchwi z dodatkiem jabłka.

Z białej kapusty z dodatkiem kopru.

Z czerwonej kapusty.

Z selera.

Z pora.

Z buraczków i pomarańczy.

Z cukini – cukinia, ogórek, kukurydza, papryka.

Z ogórków kiszonych i cebuli.

Z kapusty kwaszonej i jabłka.

Coleslaw.

Wiosenna – sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka + sos vinegrette.

Bułgarska – papryka konserwowa , ogórek konserwowy, cebula, pomidor musztarda.

Węgierska – papryka, cebula, pomidor, papryczka peperonni.

Żydowska – biała kapusta, ogórek, cebula, papryka, kukurydza, rodzynka – smak pikantno –
kwaśny.

Mizeria.

Z Kalafiora , pomidora.

Nowalijki: Pomidor, rzodkiewka, ogórek, dymka , papryka.

 

Warunkiem przyjęcia zamówienia do realizacji jest przedpłata w wysokości 30% wartości zamówienia dokonana osobiście gotówką/kartą lub przelewem.

Istnieje możliwość przygotowania potraw na Państwa półmiskach, półmiskach jednorazowych lub naszych półmiskach porcelanowych za uiszczeniem odpowiedniej kaucji zwrotnej.

Zapraszamy do skorzystania z naszych usług.

 

kontakt@villaszamocin.pl

Tel. 694 944 644

  www.villaszamocin.pl